AKTUALITY

Zpět na přehled aktualit

Uzavření areálu z důvodu příprav MS

Od pondělí 22. ledna se ve Vysočina Areně naplno rozběhnou přípravy tratí a stadionu

Vážení návštěvníci Vysočina Areny,

s nadšením a velkým úsilím připravujeme areál pro BMW IBU Mistrovství světa v biatlonu 2024, které začne již 6. února. Abychom zajistili, že Vysočina Arena bude pro tuto prestižní událost v nejlepším možném stavu, potřebujeme nyní dokončit přípravu tratí a stadionu, které jsme zatím museli s ohledem na neustálé tepelné a srážkové výkyvy letošní zimy držet v co nejvíce kompaktním stavu.

Z tohoto důvodu bude Vysočina Arena od pondělí 22. ledna dočasně uzavřena. Tento krok nám umožní využít následující týden pro intenzivní přípravy. Již v pondělí 29. ledna totiž do areálu začnou najíždět televizní štáby, firmy instalující reklamy a další dodavatelé mezinárodní biatlonové unie IBU. Na přípravu tratí a stadionu tak defacto máme jediný týden a kombinovat v areálu pohyb techniky a lyžařské veřejnosti není s ohledem na bezpečnost možný.

Děkujeme všem lyžařům za pochopení a trpělivost v této době a těšíme se na to, až vás budeme moci znovu v únoru ve Vysočina Areně přivítat.

A věříme, že si spolu s námi letošní mistrovství světa v biatlonu užijete!

PS: Pokud to stav příprav dovolí, pokusíme se do MS v areálu nějaké hodiny pro lyžování veřejnosti uvolnit. V tuto chvíli však nedokážeme závazně říct ani konkrétní dny ani časy. V případě, že tato situace nastane, budeme o případných časových oknech pro lyžování informovat na našem webu a sociálních sítích.