AKTUALITY

Zpět na přehled aktualit

Biatlonoví žáčci zahájili sezónu ve Vysočina Areně

Žákovské kategorie biatlonistů zahájily zimní sezónu ve Vysočina Araně. Druhý lednový víkend i přes nepříznivé počasí se na start postavilo téměř 350 závodníků, kteří poprvé vyzkoušeli část nově zrekonstruovaných tratí. Celý víkend provázel sportovce klistr, protože oba sprinty se jely klasickou technikou.

  1. Český pohár žactva byl přesunutý z Vrchlabí do Vysočina Arény, kvůli nedostatku sněhu. V sobotu 7.1. začal celý víkend klasickým sprintem a doprovázelo ho sluníčko. Na start se postavilo 17 našich závodníků, kteří vybojovali 3 medaile a krásná umístění v první desítce. V neděli 8.1. závodníky čekal sprint se skupinovými starty, kde z novoměstských vybojoval první místo Tomáš Kocmánek.

Za nás to byl dobrý vstup do sezóny. Děti si zaslouží pochvalu za to, jak k celému víkendu přistoupily,“ tak hodnotí první závody šéftrenér Martin Kalous. „Teď zapracujeme na detailech, abychom byli připraveni na ODM a na 2. Český pohár, který se opět pojede ve Vysočina Areně.

Závodníci jako první vyzkoušeli nově zrekonstruovanou část tratě, a to konkrétně nový tubus při odjezdu ze stadionu a nového velblouda (příjezd na stadion). Aby sníh zůstal v co nejlepší kondici, pořadatelé omezili přístup k tratím pouze pro trenéry.

Činnost KCTM při SK Nové Město na Moravě podporuje Kraj Vysočina.

Tréninkovou činnost SK Nové Město na Moravě podporuje: