AKTUALITY

Zpět na přehled aktualit

BIKOVÝ SVĚT MÍŘÍ NA VYSOČINU! 13. - 15. 5. 2022

Světový pohár horských kol opět ve Vysočina Areně

Světový pohár XCO se přesunul z Albstadtu na Vysočinu. A zdaleka nebude jen o závodění, doprovodný program je nevídaně našlapaný…

Druhá evropská zastávka v seriálu Světového poháru XCO je naplánovaná na nadcházející víkendu do Nového Města na Moravě. V areálu to ale už nyní vypadá, jako kdyby se mělo startovat zítra. Naprostá většina týmů už rozložila své menší či větší zázemí, na trati i mimo ní se prohání bikeři. Závodní i doprovodný program startuje už v pátek 13. května – mimochodem to je také den, kdy Nino Schurter slaví 36 narozeniny!

Během závodního víkendu se v Novém Městě na Moravě představí celkem 760 závodníků ze 37 zemí světa. Od pátku do neděle nás čekají starty ve dvou disciplínách – XCC short track a XCO cross country – v osmi věkových kategoriích. Česká republika má na soupice přesně 50 závodníků a když už nepřijet kvůli ničemu jinému, tak povzbudit právě domácí závodníky. Více méně všichni hovoří o tom, jak se těší na domácí atmosféru.

Kromě oficiálního závodního programu, který bude možné sledovat i v České televizi, je naplánovaný i doprovodný program. A vězte, že ten je našlapaný měrou vrchovatou. Pro každého se něco najde a tak strávit v Novém Městě tři dny není úplně špatný nápad.

Zapojit se můžete aktivně například v sobotním maratonu Bike Vysočina na 50 km, nebo pak nastoupit do večerního Night Race, který někdo bere smrtelně vážně a někde spíš jako čurinu. Další možností je virtuální výzva Rouvy – závodu jednotlivců na čas na virtuální trase z NMNM o délce 400 metrů – hledejte žlutý stan Rouvy!

Pokud jste spíš naladěni se o víkendu příliš nezpotit, ale hlavně se nenudit, určitě lákavá bude autogramiáda s trojnásobnou olympijskou vítězkou Ester Ledeckou nebo pak besedy s účastníky Cape Epic či Pepou Vrtalem známým šílencem z Fotr na tripu nebo z Autosalonu. Neméně lákavá bude i procházka mezi jednotlivými týmy a nakouknout za oponu nejlepších světových bikerů. Bude také možnost otestovat si nové modely kol Canyon nebo omrknout novinku Mercedes-Benz třídy T a zasoutěžit si s Gaspim. Chcete si to celé prohlédnout z vrtulníku? Není problém. 100% plnotučné.

Kompletní doprovodný program www.mtbnmnm.cz/doprovodne-akce 

Program Světový pohár XCO  #3 – Nové Město na Moravě 2022


pátek 13.5. 

18:00 – Short Track ženy – živě Red Bull TV + web ČT Sport
18:45 – Short Track muži – živě Red Bull TV + web ČT Sport

sobota 14.5.
9:10 – XCO junioři
11:15 – XCO juniorky
15:00 – XCO muži U23
16:30 – XCO ženy U23

neděle 15.5.
11:20 – XCO ženy Elite – živě Red Bull TV + web ČT Sport
15:20 – XCO muži Elite – živě Red Bull TV + web ČT Sport

www.mtbnmnm.cz