AKTUALITY

Zpět na přehled aktualit

2000 nových boučků pro Ochozu

Členové SK NMNM se podílejí na obnově novoměstského lesa

Stejně jako pro spousty jiných Novoměšťáků, i pro členy našeho sportovního klubu je Ochoza „náš“ les, něco jako naše zahrada. Místo, kde pořádáme závody, místo kde naše děti tráví stovky hodin ročně na trénincích a na závodech, místo kam si chodíme odpočinou a nabrat energii.

Kůrovcová kalamita posledních let se se zpožděním podepisuje i na tváři naší Ochozi. Mnohá místa, kde ještě loni byl vysoký les, nyní pokrývají holiny a mnozí z nás za svůj život tato místa již se vzrostlými stromy neuvidí.

Nikomu z nás není osud Ochozy lhostejný, i proto se naši sportovci pravidelně zapojují do úklidu lesa, čištění větví po kácení nebo například čištění cest. Neméně důležitá je i výsadba nových stromů, které snad za pár desítek let budou znovu našim dětem a vnoučatům poskytovat stejné prostředí, jaké jsme za svůj život měli to štěstí poznat i my.

Věříme, že i posledních 2000 boučků, kteří členové z řad našich rozhodčích v tomto týdnu vysadili, bude vzkvétat a jednou bude zelenou střechou pro příští generace Novoměšťáků.